3 individu pengsan akibat terhidu gas bocor

  • Post author:

Tiga individu pengsan selepas terhidu gas bahan kimia yang bocor dalam sebuah restoran makanan segera di Jalan Pandan 2/1, Pandan Jaya, hari ini.

Pengarah Jabatan Bomba dan Penyelamat Malaysia (JBPM) Selangor, Norazam Khamis, berkata tiga yang dilaporkan pengsan terdiri daripada dua pekerja restoran wanita dan seorang kakitangan lelaki Kementerian Kesihatan (KKM) yang cuba membantu mangsa.

Beliau berkata, bomba menerima laporan kejadian pada jam 9.55 pagi tadi dan tiga pasukan bomba dari Balai Bomba dan Penyelamat (BB) Pandan serta Pasukan Khas Bahan Kimia Berbahaya (HAZMAT) dari BBP Shah Alam dan Tun Razak dikejarkan ke lokasi.

“Laporan awal mengatakan berlaku kebocoran gas dalam restoran itu dan terdapat tiga individu dilaporkan pengsan termasuk seorang kakitangan KKM yang masuk ke dalam restoran untuk membantu dua pekerja yang pengsan.

“Pihak bomba sedang mengawal keadaan dengan tidak membenarkan mana-mana orang memasuki restoran itu bagi tujuan keselamatan,” katanya menerusi satu kenyataan, hari ini.

Menurut Norazam, anggota Pasukan Khas Bahan Kimia Berbahaya (HAZMAT) kini sedang melakukan pemeriksaan dan siasatan lanjut di lokasi kejadian.

Dalam pada itu, Norazam berkata, tiga mangsa yang pengsan kemudian dibawa ke sebuah hospital berhampiran dengan menaiki ambulans KKM.

Baca Juga: Fuh! Abang Bomba ni kupas kelapa pakai gigi je!

Baca Juga: Tanah runtuh Venezuela: 22 maut, 50 hilang