Kalau dah peminat fanatik, tisu harga RM35,706 pun sanggup beli

  • Post author:

Setiap penyanyi terkenal pasti akan ada peminat fanatik yang sanggup berhabisan duit walaupun untuk benda yang kita nampak seperti tak bernilai. Baru-baru ini seorang peminat menjual tisu yang ditandatangani penyanyi Arab Saudi yang terkenal dengan harga 30,000 riyal (kira-kira RM35,706).

Gulf News melaporkan, kedai dalam talian diberi nama Alberwaaz menawarkan pembeli berminat dengan kaedah empat kali bayar sebanyak 7,500 riyal (kira-kira RM8,926) untuk tisu milik Mohammad Abdu.

Tisu ‘paling mahal’ itu kini dikatakan menjadi rebutan ramai. Di tisu tersebut tertulis ‘ini adalah sapu tangan Mohammad Abdu’.

Bagaimanapun, reaksi pengguna media sosial mengecam tindakan itu yang dianggap keterlaluan dan harga yang terlalu mahal untuk tisu yang hanya boleh digunakan untuk mengelap kotoran.

“Saya tidak akan membeli walaupun ia mempunyai kuasa ajaib yang boleh menghapuskan semua kesedihan saya,” kata salah seorang netizen.

“Adakah suara saya akan menjadi seperti dia jika saya membelinya? Saya tidak akan membelinya walaupun ia ditawarkan dengan harga setengah riyal,” kata yang lain.

Seorang pengguna Twitter juga berkata, dia tidak akan membelinya walau apa cara sekalipun, walaupun ia boleh memadamkan dosanya.

Mohammad Abdu menjadi salah satu nama terulung dalam muzik Arab sejak 1961, dan lagu-lagunya dihargai oleh berjuta-juta orang di seluruh dunia Arab.

Baca Juga: Ungu tambah satu hari lagi untuk konsert, dapat sambutan hebat daripada peminat

Baca Juga: Benarkah teori lelaki ini, mendedahkan 7 sebab kenapa MH370 dikatakan disembunyi di Diego Garcia