Kantoi tipu suami konon nak ambil lesen-2 isteri dicekup khalwat dengan 2 warga Bangladesh

Dua isteri orang kantoi apabila menipu suami kononya mahu mengambil lesen kenderaan telah dicekup pihak berkuasa kerana berkhalwat dengan dua warga Bangladesh.

Dua wanita terbabit yang masih isteri orang berkhalwat dengan dua lelaki Bangladesh dalam bilik berasingan di sebuah rumah tumpangan di Lunas, Kulim Kedah hari ini.

Pejabat Agama Daerah Kulim (PADK) menahan mereka selepas melakukan pemeriksaan dengan bantuan polis di rumah tumpangan itu setelah menerima maklumat awam berhubung kegiatan dua pasangan terbabit.

Pegawai Penguat Kuasa Agama Daerah Kulim Anwar Shariffudin Mat Saad berkata hasil pemeriksaan di bilik pertama pada 11.30 pagi tadi mendapati, seorang wanita yang masih berstatus isteri orang dan mempunyai empat anak itu ditemui berdua-duaan dengan seorang lelaki warga Bangladesh.

“Wanita berusia 38 tahun itu menetap di Kulim dan mendakwa memberi alasan kepada suaminya untuk mengambil lesen kenderaan hari ini,” katanya dipetik Harian Metro.

Di bilik berasingan pula katanya, wanita berusia 26 tahun turut dicekup berkhalwat dengan lelaki warga Bangladesh berusia 35 tahun pada 12.45 tengah hari.

“Wanita yang ditahan di sebuah lagi bilik juga sudah berkahwin tujuh tahun tetapi belum mempunyai anak.

“Dia turut memberi alasan kepada suaminya untuk mengambil lesen kenderaan bersama rakan,” katanya.

Katanya, kedua-dua wanita itu bekerja di sebuah kilang plastik dan mengenali lelaki warga Bangladesh itu melalui aplikasi WeChat.

“Mereka ditahan mengikut Seksyen 25 Enakmen Kesalahan Jenayah Syariah Kedah 2014 dan sabit kesalahan boleh didenda tidak melebihi RM3,000 atau dua tahun penjara atau kedua-duanya sekali.

“Kesemua mereka dibawa ke Balai Polis Lunas untuk dibuat laporan tangkapan sebelum diambil keterangan,” katanya.

Baca juga:

Bedah hidung persis artis K-pop-Lana Nordin tak kisah kecaman sudah rujuk pakar agama

Baca juga:

Tersentuh hati-Tunggu anak sampai 3 jam, sebaik sampai anak ‘sound’ mak sebab ambil kereta api awal sangat