Lelaki di India cipta rekod pandu mengundur selama 30 minit

  • Post author:

Seorang lelaki di Tamil Nadu, India melakukan sesuatu yang luar biasa apabila dia berjaya memandu secara mengundur selama 30 minit.

Tujuan lelaki itu memandu secara kebelakang bertujuan mencipta rekod dunia.

Chandramouli, 35, mencipta rekod dengan memandu secara mengundur sejauh 16 kilometer (km) dan 140 meter dalam tempoh setengah jam.

Pemuda itu mula memiliki keterujaan memandu secara mengundur sejak berusia 10 tahun, dan kerap berlatih untuk memecah rekod sebelum ini.

Acara berkenaan diadakan di jalan Edappadi terletak di daerah Salem, antara lokasi yang dipenuhi dengan penunggang motosikal di jalan utama.

Rekod sebelum ini dipegang Tesson Thomas, 22, dari Pathanamthitta di Kerala yang memandu secara mengundur sejauh 14.2 km selama 30 minit.

Chandramouli berjaya memecahkan rekod itu dengan mencatatkan hanya 29 minit dan 10 saat.

Walaupun sudah berlatih memandu mengundur, Chandramouli mendedahkan, lehernya sakit disebabkan perlu memandang ke belakang selama 29 minit dan 10 saat.

Bagaimanapun, lelaki itu turut menasihatkan sesiapa yang ingin mencuba memecah rekod itu, supaya mengambil langkah keselamatan bagi mengelak risiko kepada diri sendiri dan pemandu serta pengguna jalan raya lain.

Baca Juga: Bawa watak sedih, Zizan akui babak menangis sukar dilakukan

Baca Juga: Sasar rumah tiada penghuni dan buka pintu guna pemutar skru, Geng Alif Buntal tumpas