Ronaldo mahu beli kelab golf dan rancang hendak robohkan kerana menganggu pemandangan rumahnya

Tidak selesai lagi isu pertukaran kelab bola sepak, Cristiano Ronaldo dikatakan mahu membeli rumah kelab golf mewah bersebelahan rumah mewah Portugisnya bernilai £17 juta (RM89.8 juta), kemudian merobohkannya kerana ia merosakkan pandangannya.

Jutawan Manchester United ace berusia 37 tahun itu menawarkan untuk menempatkan semula keseluruhan bangunan dan tempat letak keretanya. Dia membuat sebegitu kerana ingin memastikan privasinya dan membuat pemanduan ke harta itu.

Dia merancang untuk berpindah ke sana bersama pasangan Georgina Rodriguez, 28, dan lima anaknya.

Sumber yang rapat dengan rumah idamannya ‘Ron Designs’ ultra-moden berkata dia juga telah menambah garaj yang dilengkapi dengan lif dan mampu menempatkan 30 kereta super.

Ia akan membolehkan kapten Portugal bergaji £500,000 (RM2.6 juta) seminggu, untuk memilih motor dengan satu sentuhan butang. Malah, dia juga dikatakan sedang mempertimbangkan untuk membeli kuari Itali untuk memastikan marmar padnya kekal eksklusif.

The Sun mendedahkan awal tahun ini bahawa kos hartanah di Quinta da Marinha di Riviera Portugis melonjak daripada £10 juta (RM52.9 juta) kepada £17 juta (RM89.8 juta).

Namun kos hartanah itu dikatakan bakal melonjak lebih tinggi lagi berikutan projek bersama arkitek terkemuka, Vitor Vitorino masih belum siap sepenuhnya. Kerja-kerja pembinaan hartanah seluas 12,000 kaki persegi itu dijangka siap awal tahun depan.

Baca Juga: Ronaldo buat hal lagi, tak mahu jumpa peminat selepas kalah 0-4

Baca Juga: Pemuda Malaysia pungut sampah di Singapura terima gaji RM10,000 sebulan