Tak tahan dimarah sebab bercinta padahal baru berusia 12 tahun, anak laporkan ibu kepada polis

Tidak lagi dapat mengawal anaknya yang sedang dilamun cinta, si ibu dikatakan marah dengan anaknya yang melebih-lebih ketika bercinta hingga akhirnya anak tersebut membuat laporan polis.

Kejadian yang dikatakan berlaku di Palembang, Sumatera Selatan menarik perhatian ramai apabila wanita tersebut dilaporkan kepada polis oleh anak sendiri lapor Suara.com.

Baru umur 12 tahun

Wanita itu memuat naik sebuah hantaran di media sosial memaparkan mesej perbualan dengan anaknya yang baru berusia 12 tahun.

Tak puas hati mesej tersebar, kanak-kanak tersebut melaporkan kepada polis dengan dakwaan keganasan terhadap kanak-kanak bawah umur.

Lebih mengejutkan bapa saudaranya sendiri yang membawa kanak-kanak tersebut untuk membuat laporan polis.

“Sanggup melaporkan ibu sendiri atas dakwaan kekerasan. Ibu yang hantar ke sekolah, besarkan, supaya berdikari,” kata wanita itu.

Kes itu kemudian diselesaikan oleh polis dan berakhir dengan baik. Budak perempuan itu menarik balik dakwaan setelah mendapat nasihat daripada unit jenayah Balai Polis Palembang.

Ketua Balai Polis Palembang, Kombes Mokhamad Ngajib bersama Ketua Unit Siasatan Jenayah, Komisioner Haris Dinzah mengulas mengenai kes itu semalam.

Sudah berdamai

Kes yang tular di media sosial Indonesia itu bermula dengan laporan Mardiansyah selaku bapa saudara S, 12, yang laporkan ibu budak perempuan itu melakukan keganasan terhadapnya.

S meninggalkan rumah ibu kandungnya dan mendakwa menerima layanan kasar.

“Bagaimanapun, sudah didamaikan, anak itu dan bapa saudaranya juga memahami masalah dan saling memaafkan,” katanya kepada kru media. – Agensi

Baca Juga: Deko macam hospital mental tapi harga rumah cecah RM101 juta, Kim Kardashian pilih minimalis

Baca Juga: Ekonomi dijangka meleset tahun depan – Cuba 6 tips ini untuk mula berjimat cermat