Adibah bayar hutang rakan dengan duit kemenangan GV8

Adibah bayar hutang rakan dengan duit kemenangan GV8. Dikala pandemik pasti ramai yang kekurangan duit untuk melansungkan kehidupan.

Semua sedia maklum mengenai penyanyi Adibah Noor yang sebelum ini secara terbuka memberitahu dia pernah meminjam wang dari orang terdekat ketika berhadapan dengan kesukaran sepanjang tempoh Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) yang dilaksanakan sebelum ini.

Hasrat Adibah untuk membayar hutang daripada wang hasil kemenangan di Gegar Vaganza musim kelapan (GV8) disuarakan pada pentas akhir program tersebut, Januari lalu.

Terkini, penyanyi lagu ‘Terlalu Istimewa’ itu meluahkan rasa syukur apabila dapat membayar hutangnya menggunakan hasil wang kemenangan di program Gegar Vaganza 8 (GV8).

Menurut Adibah, 52, biarpun dalam nilai yang sedikit, namun sekurang-kurangnya dia berusaha untuk tunaikan hajatnya itu sekaligus meringankan beban sendiri.

“Syukur dapat selesaikan hutang sikit-sikit,” ujar Adibah yang menduduki tempat keempat dan membawa pulang hadiah wang tunai RM20,000.

Biarpun jumlah tersebut tidak cukup untuk membayar semua hutangnya, namun Adibah yakin dapat mengumpul semula duit berikutan industri seni kini sudah kembali rancak.

“Wang kemenangan nombor empat dalam GV8 itu tidak cukup untuk saya langsaikan semua. Tetapi Alhamdulillah sekarang sudah boleh bekerja maka saya kumpulkan juga wang untuk selesaikannya.

“Sekarang industri dah dibuka jadi banyak tawaran untuk saya menyanyi, berlakon dan mengacara,” katanya.

 

Baca Juga: Damba Kasih 2022 kolaborasi Sufian dan Inteam

Baca Juga: Hakim AS dah ada tapi kenapa kes 1MDB Roger Ng masih libatkan juri? Peguam perjelas sebabnya