Mahathir teruja lihat ‘Polestar 2’, berharap PROTON ikut jejak sama keluarkan kereta elektrik sendiri

Bekas Perdana Menteri, Tun Dr Mahathir Mohamad meluahkan rasa kagum dengan hasil keluaran kereta elektrik ‘Polestar 2’ yang diusahakan oleh Geely, rakan usahasama PROTON. Beliau telah dibawa untuk melihat-lihat perincian…

Continue ReadingMahathir teruja lihat ‘Polestar 2’, berharap PROTON ikut jejak sama keluarkan kereta elektrik sendiri

Saham Tesla turun lepas beli Twitter, Elon Musk hampir hilang gelaran individu terkaya dunia

Pastinya ramai mengenali Elon Musk, pemilik Tesla yang membeli Twitter tahun ini. Namun disebabkan pembelian tersebut saham Tesla dikatakan menurun sehingga menyebabkan Musk nyaris kehilangan gelaran individu terkaya dunia. 

Continue ReadingSaham Tesla turun lepas beli Twitter, Elon Musk hampir hilang gelaran individu terkaya dunia
Read more about the article Bantu wanita miskin tegar, Selangor bakal beri tuala wanita percuma
Sanitary pads and absorbent sheets on blue background

Bantu wanita miskin tegar, Selangor bakal beri tuala wanita percuma

Buat keluarga miskin tegar, makanan bukalah satu-satunya masalah tetapi kekurangan wang juga boleh mengakibatkan wanita dalam kelompok miskin tegar tidak dapat membeli pad ketika haid.

Continue ReadingBantu wanita miskin tegar, Selangor bakal beri tuala wanita percuma

Kerusi PM 10 masih kosong, Anwar sahkan belum ada keputusan daripada Agong

Teka-teki mengenai siapakah Perdana Menteri ke-10 masih belum terjawab walaupun sudah tiga hari semenjak rakyat Malaysia keluar mengundi. Pengerusi Pakatan Harapan, Datuk Seri Anwar Ibrahim mengesahkan bahawa kerusi Perdana Menteri Ke-10 masih lagi kosong.

Continue ReadingKerusi PM 10 masih kosong, Anwar sahkan belum ada keputusan daripada Agong

Axia dibeli sejak 2019 tak pernah servis, mekanik terkejut tengok enjin rosak habis tapi lain pula jadi perhatian netizen

Mekanik di sebuah bengkel Perodua berkongsikan keadaan sebuah kereta Axia yang enjinnya rosak teruk selepas tiga tahun digunakan. Dari perkongsian pasukan Perodua di TikTok, hasil dapatan mereka mendapati banyak komponen…

Continue ReadingAxia dibeli sejak 2019 tak pernah servis, mekanik terkejut tengok enjin rosak habis tapi lain pula jadi perhatian netizen

Dapat gaji awal sempena PRU 15, untunglah penjawat awam dan pesara kerajaan

Kementerian Kewangan (MOF) menerusi satu surat bertarikh 7 November mengumumkan gaji buat penjawat awam dan pencen pesara kerajaan bakal diawalkan kepada tarikh 14 dan 17 November. Tiada alasan untuk tak balik mengundi untuk anda.

Continue ReadingDapat gaji awal sempena PRU 15, untunglah penjawat awam dan pesara kerajaan

Wanita ini ajar cara tukar duit syiling guna mesin di bank, sekejap je duit dah masuk dalam akaun

"Banyak pula duit syiling ni, kalau tukar mesti dapat beratus-ratus ringgit! Tapi nak tukar di kedai malas pula". Pernah tak anda terfikir seperti ini? Jangan tidak tahu, sebenarnya negara kita…

Continue ReadingWanita ini ajar cara tukar duit syiling guna mesin di bank, sekejap je duit dah masuk dalam akaun

Twitter bakal kenakan caj RM38 sebulan untuk tanda biru di tepi nama, siap boleh ‘edit tweet’ lagi

Elon Musk yang sebelum ini main tarik tali dalam isu pembelian Twitter akhirnya membeli sosial media tersebut dan bakal mengenakan AS$8 (kira-kira RM38) sebulan untuk pengesahan akaun pengguna.

Continue ReadingTwitter bakal kenakan caj RM38 sebulan untuk tanda biru di tepi nama, siap boleh ‘edit tweet’ lagi