BLACKPINK kembali berkolaborasi dengan PUBG

  • Post author:

BLACKPINK kembali berkolaborasi dengan PUBG. BLACKPINK sebelum ini melakukan kolaborasi pada pertengahan 2021 bersama permainan video atas talian, PUBG.

BLACKPINK dianggotai oleh Jisoo, Jennie, Rose dan Lisa debut pada tahun 2016 dan kini menjadi antara kumpulan wanita terbesar di dunia.

Kumpulan yang selalu tular di media sosial kerana belum comeback setelah album penuh ‘The Album’ yang dikeluarkan pada tahun 2020.

Kini, peminat kumpulan itu membuat teori tentang kerjasama yang akan datang antara kumpulan kegemaran mereka dan permainan video tersebut.

Seolah-olah itu tidak mencukupi, pada tahun itu terdapat satu lagi kolaborasi antara kumpulan K-pop BTS dan Free Fire, yang merupakan satu kejayaan bagi syarikat permainan mudah alih itu.

Ini menampilkan elemen yang direka oleh ahli, seperti pakaian dan aksesori yang digunakan dalam peta.

Akaun rasmi pangkalan peminat BLACKPINK telah mula memuat naik video yang akan menjadi kerjasama baru antara jurubahasa dengan permainan PUBG MOBILE.

Kolaborasi ini dijangkakan akan berlaku tidak lama lagi namun pada masa ini tiada butiran lanjut atau tarikh keluaran telah diberikan.

Pada pertengahan 2021, BLINK menerima berita tentang acara yang telah dijadualkan oleh PUBG Battlegrounds dengan BLACKPINK, yang terdiri daripada mendapatkan elemen dengan reka bentuk kumpulan gadis itu, seperti senjata, pakaian dan lain-lain.

Di samping itu, senario peta dihiasi dengan tema kumpulan wanita tersebut.

Permainan video ini ialah pertempuran royale dengan berbilang pemain dalam talian. Terdapat hampir 100 pengguna dalam permainan yang sama.

Pemain akan digugurkan di pulau terbiar dan perlu mengumpul senjata serta peluru untuk bertahan. Oleh itu, mereka juga mesti memusnahkan pesaing lain.

Sebelum ini tular di media sosial, setiap ahli kumpulan BLACKPINK melakukan voice command dalam bahasa Korea dan bahasa Inggeris untuk permainan atas talian tersebut.

Baca Juga: Netizen Thailand guna lagu ‘money’ Lisa Blackpink, sindir ibu Tangmo Nida mata duitan

Baca Juga: Ramai kata memang sama, ini 5 makanan sejuk beku yang rasanya macam McDonald’s