“Esok pagi saya masih TMJ, ada wang, dan 18 piala” – TMJ

  • Post author:
  • Post comments:0 Comments

Kemenangan bersejarah pasukan Kuala Lumpur City (KL City) menjulang trofi Piala Malaysia menundukkan juara bertahan, Johor Darul Ta’zim (JDT) dengan keputusan 2-0 di Stadium Nasional, Bukit Jalil, semalam pastinya meninggalkan kesan mendalam buat penyokong kedua-dua pasukan.

Walaupun perlawanan sudah berakhir namun drama penyokong kedua-dua pasukan masih berterusan sehingga kini.

Ada juga penyokong yang mencuri tumpuan apabila sengaja ‘mengusik’ pemilik kelab JDT, Tunku Mahkota Johor (TMJ), Tunku Ismail Sultan Ibrahim.

Menerusi satu hantaran di laman sosial Twitter oleh @khairizulfadhli, beliau mentertawakan pasukan kesayangan TMJ tersebut kerana tewas pada perlawanan itu.

Namun, TMJ membalas ciapan pemuda itu dengan penuh ketenangan.

“Encik, esok pagi saya masih Tunku Mahkota Johor (TMJ), masih mempunyai wang, 18 piala dalam masa lapan tahun.

“Allah kurniakan saya dengan empat orang anak dan isteri, anda boleh ketawa hari ini atau sementara tetapi saya ketawa pada hari-hari berikutnya, Saya bersyukur kerana diberkati,” katanya di Twitter.

Rata-rata orang ramai meninggalkan pelbagai komen terhadap isu tersebut.

“Sejujurnya, aku memang nak pasukan lain kalahkan JDT, bukan sebab aku benci tak suka JDT, tetapi aku ingin pasukan lain naik sejajar kualiti JDT.

“Aku tak suka keputusan yang boleh dijangka, apa pun tahniah kepada kedua-dua pasukan dan para pengadil atas persembahan sangat mendebar dan menghiburkan,” kata @ArnezHamidi.

“Ini namanya ‘koyak’ ‘steady’. Gembira sebab masih kaya berbanding orang lain. Kaya piala maksud saya,” ujar @nacoii.

sumber : Beritaperak