Gempar !!! Zahid mengaku tandatangan SD lantik Anwar sebagai PM

Presiden UMNO, Datuk Seri Dr Ahmad Zahid Hamidi mengaku suara di dalam rakaman telefon yang tular bersama Presiden Parti Keadilan Rakyat (PKR), Datuk Seri Anwar Ibrahim sebelum ini adalah suaranya.

Memetik laporan Utusan Malaysia, sumber daripada seorang Majlis Tertinggi UMNO berkata, presiden parti itu membuat pengakuan semasa pertemuan bersama ahli-ahli Parlimen UMNO di Wisma Perwira Angkatan Tentera Malaysia di ibu negara, pada Isnin.

“Selain keputusan mesyuarat yang menolak cadangan menarik semula sokongan kepada kerajaan Perikatan Nasional (PN), beliau (Ahmad Zahid) mengaku itu suaranya dalam perbualan bersama Anwar yang viral tidak lama dahulu. Beliau kata Anwar yang hubunginya.

“Ahmad Zahid juga mengaku telah menandatangani surat akuan bersumpah (SD) menyokong Anwar sebagai Perdana Menteri,” dakwanya.

Semalam, Ahmad Zahid hadir ke mesyuarat yang diadakan secara tertutup oleh Naib Presiden UMNO, Datuk Seri Ismail Sabri Yaakob di Wisma Perwira bagi membincangkan isu keluar daripada kerajaan PN.

Artikel Penuh : https://www.sinarharian.com.my/article/148464/BERITA/Politik/Zahid-mengaku-audio-perbualan-telefon-bersama-Anwar-suaranya