Influencer Malaysia buat hal, tak pakai bra di Galeri Nasional

Influencer Malaysia buat hal, tak pakai bra di Galeri Nasional. Gambar tersebut menimbulkan kontroversi kerana dikatakan tidak diturunkan oleh pihak Instagram.

Model dan influencer Malaysia Cik Puiyi, atau namanya Siew Pui Yi, telah mencetuskan kontroversi kerana gambar yang menampakkan payudaranya.

Memetik portal InfoRakyat, pada 18 Mei, pencipta kandungan OnlyFans menyiarkan gambar dirinya memakai bahagian atas lutsinar tanpa bra di Galeri Nasional di London.

Ini adalah beberapa hari selepas gambar yang diambilnya di Muzium British menyebabkan sedikit kekecohan .

Baju nipis tanpa bra

Dalam gambar terbaharu di Balai Raya Negara, remaja berusia 23 tahun itu berpakaian lengkap termasuk jaket varsiti hijau dan putih.

Bagaimanapun, putingnya kelihatan kerana bahagian atasnya yang nipis dan ketiadaan bra.

Disebalik 11,682 komen yang ditinggalkan tidak semuanya mengutuk perbuatan tersebut malah ada yang menyukainya mengatakan mereka menghargai gambar tersebut.

Bagaimanapun, sesetengah netizen mempersoalkan bagaimana kandungan sebegitu kekal boleh diakses di Instagram sedang ia jelas memperlihatkan bahagian atas badan wanita tersebut.

Namun jika dilihat kepada story Instagram miliknya, dia menutup badannya itu dengan jaket dan hanya membukanya ketika mengambil gambar.

Beberapa netizen mengecam tingkah laku Siew di tempat awam seperti muzium seni di England.

“Walaupun Eropah lebih liberal daripada Asia, berpakaian seperti itu di tempat seperti muzium seni mungkin bukan idea yang baik kerana ia mungkin kelihatan tidak menghormati tempat itu.”

Namun, ada juga netizen yang mempertahankan Siew, termasuk yang memuji sikap beraninya.

Seorang lagi netizen menjelaskan bahawa gambar itu mungkin dibenarkan kerana Siew masih berpakaian, walaupun dengan “kain yang sangat nipis”.

Persoalannya jika anda tidak suka melihat kandungan seperti itu, mengapa masih perlu berada di akaun peribadinya. Report dan block sahaja.

Baca Juga: Influencer dengan mata unik impi nak jadi model