KUALA LUMPUR, 27 Okt -- Menteri Kanan (Kluster Keselamatan) Datuk Seri Ismail Sabri Yaakob ketika berucap pada sidang media perkembangan Perintah Kawalan Pergerakan Pemulihan (PKPP) di Wisma Pertahanan Kementerian Pertahanan, hari ini. --fotoBERNAMA (2020) HAKCIPTA TERPELIHARAKUALA LUMPUR, Oct 27 -- Senior Minister (Security Cluster) Datuk Seri Ismail Sabri Yaakob delivering his speech during the media conference regarding an update for the Recovery Movement Control Order (RMCO) at the Ministry Of Defence today. --fotoBERNAMA (2020) COPYRIGHTS RESERVED

Ismail Sabri menulis sesuatu di laman sosial sebelum dijangka diumum sebagai PM

  • Post author:
  • Post comments:0 Comments

Di saat namanya disebut-sebut sebagai bakal Perdana Menteri, Datuk Seri Ismail Sabri menyerahkan ketentuan takdirnya kepada Allah.

“Kepada Allah kita berserah,” demikian ucapan ringkas beliau di Facebooknya pada Jumaat.

Hantaran terkini di Facebook bekas Timbalan Perdana Menteri itu berkemungkinan berkaitan calon Perdana Menteri yang dijangka diumumkan hari ini seusai Mesyuarat Khas Raja-Raja Melayu di Istana Negara.

Ahli Parlimen Bera itu turut memuat naik gambar beliau di dalam bas ketika menuju ke Istana Negara bagi mengadap Yang di-Pertuan Agong, Al-Sultan Abdullah Ri’ayatuddin Al-Mustafa Billah Shah, semalam.

Nama Ismail Sabri kini meniti di bibir rakyat dan pemerhati politik tanah air sebagai calon yang bakal diangkat menjadi Perdana Menteri kesembilan.

Keputusan kini terletak pada Al-Sultan Abdullah selepas Baginda menerima sembah maklum nama yang dipilih oleh Ahli Dewan Rakyat untuk dilantik sebagai Perdana Menteri.

Ismail Sabri dikatakan sudah memiliki 114 sokongan Ahli Parlimen Umno dan Barisan Nasional (BN) selain disokong Perikatan Nasional (PN).

Hari ini Mesyuarat Majlis Raja-Raja berlangsung di Istana Negara bagi perbincangan lanjut antara Al-Sultan Abdullah dan Raja-Raja Melayu.

sumber : https://suara.tv/20/08/2021/kepada-allah-kita-berserah-ismail-sabri/