KUALA LUMPUR, 27 Okt -- Menteri Kanan (Kluster Keselamatan) Datuk Seri Ismail Sabri Yaakob ketika berucap pada sidang media perkembangan Perintah Kawalan Pergerakan Pemulihan (PKPP) di Wisma Pertahanan Kementerian Pertahanan, hari ini. --fotoBERNAMA (2020) HAKCIPTA TERPELIHARAKUALA LUMPUR, Oct 27 -- Senior Minister (Security Cluster) Datuk Seri Ismail Sabri Yaakob delivering his speech during the media conference regarding an update for the Recovery Movement Control Order (RMCO) at the Ministry Of Defence today. --fotoBERNAMA (2020) COPYRIGHTS RESERVED

PM arah menteri bercuti ke luar negara segera balik!

  • Post author:
  • Post comments:0 Comments

Bencana banjir yang menimpa beberapa lokasi di Malaysia nyata memberi kesan besar buat mereka yang terlibat. Terdapat keluarga yang terpaksa menanggung kehilangan nyawa dan juga kerosakan harta benda.

Insiden yang berlaku turut menjemput pihak berkuasa serta orang ramai untuk sama-sama membantu meringankan beban mangsa banjir yang terlibat.

Sehubungan dengan itu, Perdana Menteri, Dato’ Sri Ismail Sabri menerusi perkongsian terbaru di Twitter rasmi beliau telah mengarahkan mana-mana menteri untuk membatalkan percutian ke luar negara. Selain itu, menteri yang berada di negera luar turut diarahkan untuk pulang segera.

Difahamkan arahan yang dimaklumkan Perdana Menteri ini bertujuan dalam membantu Keluarga Malaysia yang dalam kesusahan. Diharapkan bantuan daripada orang ramai termasuk para menteri baik dari segi barangan keperluan, kudrat mahupun kewangan sekaligus bakal memudahkan urusan mereka yang terlibat dalam bencana banjir di beberapa buah negeri yang terlibat.

sumber : thevocket