“Si Bodoh Dengar Sini” trending di laman sosial,netizen sokong wanita ini marah kerajaan

Laman twitter harini trending dengan ayat “si bodoh, kau dengar sini” dengan retweet sebanyak 60 puluh ribu sehingga berita ini ditulis.

Bermula apabila seorang pengguna twitter menulis: “I tak paham orang yang buat masalah out of everything, next time order awal. Foodpanda /grab i think 7+ baru they tak terima order. You tau you balik kerja lambat, you order lah one day before pastu letak ler dalam fridge. Esok reheat je lah. If theres a will theres a way bro”

Marah dengan kenyataan ini, seorang wanita membalas dengan: “si bodoh, kau dengar sini. dengan business hour from 11-8pm tu seluruh rakyat malaysia ni order in between that time only tau. kau tau tak sampai hang machine foodpanda/grab tu? orang balik kerja takde masa nak masak sebab awal pagi esok dah kena pergi kerja balik

setiap hari macam tu sampai mampos. daripada suruh rakyat find a way, kenapa tak boleh suruh gov extend kan operating hours? dengan operating hours yang singkat ni pun lebih menyusahkan staff yang siapkan makanan kau tak?”, tulisnya di twitter.

Menggunakan hashtag “sibodohdengarsini”, netizen mula mengguanakan ayat ini untuk menyokong penuh kenyataan balas wanita ini.

Kerajaan diseru untuk mengubah waktu operasi restoran bagi memudahkan mereka yang pulang bekerja untuk membeli makanan.

COMMENTS