JOHOR BAHARU, 29 Mei -- Sultan Johor Sultan Ibrahim berkenan bertitah pada majlis perasmian pembukaan penggal persidangan kedua bagi Dewan Undangan Negeri Johor ke-13 di Bangunan Sultan Iskandar, Jalan Bukit Timbalan Johor Baharu di sini hari ini. --fotoBERNAMA(2014) HAKCIPTA TERPELIHARA

Sultan Johor nafi keluar titah tolak BN dalam PRN Melaka

  • Post author:
  • Post comments:0 Comments

Berita dipetik dari astro awani

Sultan Johor, Sultan Ibrahim Sultan Iskandar menafikan kenyataan kononnya baginda meminta rakyat Melaka menolak Barisan Nasional (BN) dalam Pilihan Raya Negeri (PRN) Melaka akan datang.

Menerusi perkongsian di Facebooknya, Sultan Ibrahim bertitah, baginda tidak pernah mengeluarkan sebarang kenyataan sebegitu.

“Ini adalah satu kenyataan palsu yang terus disebarkan oleh pihak tidak bertanggungjawab di dalam pelbagai aplikasi media sosial.

“Pejabat Media dan Komunikasi Keluarga Diraja Johor sebelum ini sudah membuat laporan polis berhubung penyebaran kenyataan palsu ini,” titah baginda.

Mengulas lanjut, baginda bertitah bahawa segala kenyataan atau laporan berita berkaitan dengan baginda ataupun Keluarga DiRaja Johor hanya akan dikeluarkan oleh Royal Press Office.

Dalam perkongsian yang tular di media sosial, baginda dipetik sebagai berkata bahawa kerajaan UMNO perlu berhenti memperdayakan rakyat Malaysia dengan segala alasan dan tipu helah.

sumber : https://www.astroawani.com/berita-malaysia/prn-melaka-sultan-johor-nafi-minta-rakyat-tolak-bn-331004