“Terima kasih Go Shop selalu teman mak saya,” netizen tumpang sedih, Astro Go Shop bakal ditutup selama-lamanya pada 11 Oktober 2023

Go shop merupakan satu rancangan membeli belah keluaran Astro dan mendapat tempat di hati rakyat Malaysia lebih-lebih lagi golongan mak-mak yang gemar membeli belah.

Barangan yang dijual juga berlainan pada setiap episod. Sejajar dengan peralihan teknologi online platform semakin menjadi pilihan rakyat untuk membeli belah berbanding membeli di televisyen.

Ekoran itu, menjadikan rancangan ini semakin merudum tontonannya dan terpaksa ditutup selamanya.

Salah seorang pekerja Astro Go Shop telah memuatnaik video di TikTok yang menyatakan bahawa rancangan tersebut akan dihentikan dan syarikat itu ditutup bermula 11 Oktober 2023.

Terkesan dengan perkara itu, kerana seluruh kakitangan Astro Go Shop akan diberhentikan perkhidmatan mereka.

Menurutnya, CEO syarikat mengumumkan perkara tersebut kepada semua pekerja pada 2 Oktober 2023.

@lilydianaloli Never in my life i experienced this kind of situation. Tapi percaturan Allah itu tak pernah salah kan. Bukan tak menerima tapi terkejut. Didn't expect the notice will be this short. Terbaca mcm2 harsh comments from netizen in socmed which hurt us a lot. As a person who work in media line, please think twice or banyak kali before u leave comments 😞 Lets just pray for each other #countingdays #astrogoshop #astro ♬ My Love – 거미 (Gummy)

Dia dan rakan-rakan kini dalam proses mengemas barang-barang untuk mengosongkan syarikat tersebut.

Rata-rata netizen juga kecewa dengan berita tersebut kerana pernah menjadi salah seorang pelanggan yang membeli barangan Go Shop. Ramai juga yang sempat berkongsi kenangan mereka dengan Astro Go Shop.

Baca juga: Pecah rekod dunia, lelaki ini berjaya tanam bawang seberat 8.9kg