Wanita nekad tulis surat sepanjang 434 meter, terlupa ucap Hari saudara dekat adik sampai kena ‘block’

  • Post author:

Wanita nekad tulis surat sepanjang 434 meter, terlupa adik sampai kena ‘block’ di Whatsapp. Wanita itu dikatakan terlalu sibuk bekerja hingga dia terlupa ucapan yang selalu diberikan kepada adiknya setiap tahun.

Menurut Independent, seorang wanita dilaporkan menulis surat sepanjang 434 meter kepada adiknya pada gulungan pengebilan yang beratnya lebih daripada 5kg untuk menebus lupa untuk mengucapkan selamat Hari Saudara.

Kegigihan seorang kakak

Krishnapriya memutuskan untuk menulis surat yang sangat panjang itu kepada adiknya selepas adiknya itu rasa terabai kerana kakaknya terlupa mengucapkan selamat menyambut Hari Saudara pada 24 Mei.

Adik lelakinya, Krishnaprasad yang berusia 21 tahun, telah menghentikan semua komunikasi dengannya dan menyekatnya di WhatsApp.

Wanita yang bekerja sebagai jurutera di negeri Kerala selatan India, memutuskan untuk menulis tentang rasa sayang kepada adiknya, lapor akhbar Press Trust of India.

Adik terkejut terima surat berat 5kg

Surat yang pada mulanya pendek akhirnya bertukar sepanjang 434 meter. Apabila adik menerima bungkusan itu dua hari kemudian, dia pada mulanya menyangka ia adalah hadiah hari jadi tetapi terkejut apabila mendapati surat epik itu seberat kira-kira 5.27kg.

“Saya terlupa untuk mengucapkan selamat padanya pada hari Saudara. Menjelang petang dia berhenti menerima panggilan saya dan juga menyekat saya di WhatsApp.

“Jadi saya memutuskan untuk menulis surat kepadanya.

“Saya mula menulis pada helaian bersaiz A4, tetapi tidak lama kemudian saya menyedari bahawa ia tidak mencukupi kerana banyak perkara yang perlu saya sampaikan kepadanya,” katanya kepada media tempatan.

Ambil masa 12 jam luah rasa bangga dan sayang kepada adik

Dia mengambil masa kira-kira 12 jam untuk menyiapkan keseluruhan surat yang berukuran 434m panjang dan berat 5kg.

“Jadi saya memutuskan untuk membeli helaian yang lebih panjang. Tetapi apabila saya pergi ke pasar, mereka mengatakan bahawa mereka hanya mempunyai gulungan pengebilan yang lebih panjang. Jadi saya bawa 14 gulung.”

Krishnapriya bercakap tentang sayangnya kepada adik yang tujuh tahun lebih muda daripadanya.

“Kami mempunyai jarak umur tujuh tahun. Jadi dia menghormati saya dan takut sedikit seperti ibu atau guru. Kami sangat terikat antara satu sama lain dan berkongsi hubungan yang sangat mesra.

“Semasa membesar, kami seperti kembar – kerana kami akan memakai pakaian warna yang sama pada majlis-majlis khas dalam keluarga.”

Kecewa kakaknya terlupa beri ucapan

“Saya terluka dan kecewa apabila dia tidak mengucapkan selamat menyambut Hari Saudara tahun ini.

“Saya menelefonnya pada lewat hari, tetapi dia sibuk dengan kerja dan oleh itu, saya tidak bercakap lama dan menamatkan panggilan.

“Selepas itu, saya menyekatnya di WhatsApp. Dia pasti berasa sedih dengan apa yang berlaku dan itulah sebabnya dia menulis surat itu. Saya sangat gembira apabila menerimanya,” kata Krishnaprasad.

Sementara itu, Krishnapriya percaya bahawa ini boleh menjadi surat terpanjang yang pernah ditulis dan oleh itu dia telah memohon untuk Rekod Dunia Guinness.

Baca Juga: Wanita tanggung biawak hidup sepanjang perkahwinan, suami minta RM10,000 tebus talak

Baca Juga: Jika tidak kerana skandal 1MDB, kita sekarang ada duit tambahan RM17.29 bilion