Wanita transgender dipindah secara paksa selepas hamilkan dua banduan

  • Post author:

Wanita transgender dipindah secara paksa selepas hamilkan dua banduan. Pada 2021, New Jersey menggubal dasar membenarkan banduan ditempatkan mengikut identiti jantina pilihan mereka.

Demi Minor,27, ditempatkan di dalam penjara wanita di New Jersey dilaporkan menghamilkan dua banduan sehingga mendorong pegawai memindahkannya ke penjara lain lapor New York Post.

Dia dipindahkan bulan lalu dari Edna Mahan Correctional Facility for Women ke Garden State Youth Correctional Facility (GYSC), iaitu penjara untuk golongan belia di Burlington County.

Minor yang menjalani hukuman 30 tahun kerana membunuh berada di dalam unit di kemudahan baharu tempat dia satu-satunya ‘wanita’.

Minor menulis dalam catatan blog di laman web Justice 4 Demi pada 15 Julai, dia diletakkan dalam pengawasan bunuh diri di kemudahan baharu itu kerana ‘saya sudah menggantung diri di dalam van.’

Penjara nafikan haknya yang mahukan pegawai penjara wanita memeriksanya

“Mereka melanggar hak saya untuk selamat dan bebas daripada gangguan seksual, dengan meletakkan saya di salah satu fasiliti koreksional paling ganas.

“Ketika tinggal di sini di GYSC, saya mendapati diri saya diserang banduan muda yang tidak matang dan sangat jahil terhadap orang seperti saya.

“Saya dipindahkan ke Penjara Negeri New Jersey, di mana saya dipanggil (sebagai) he (kata ganti diri lelaki) lebih 30 kali,” katanya.

Dikeluarkan secara paksa selepas hamilkan dua banduan

Catatan sebelum ini menyatakan Minor dikeluarkan secara paksa dari penjara wanita dan dipukul ketika proses pemindahan.

Jabatan Penjara enggan mengulas mengenai tuduhan itu tetapi memberitahu media mereka menyiasat dakwaan berkenaan.

“NJDOC tidak boleh mengulas mengenai siasatan aktif. Jabatan tidak bertolak ansur terhadap penderaan dan keselamatan serta keselamatan penghuni dan kakitangan yang dipenjarakan adalah sangat penting.

“Tindakan Minor itu dilakukan beberapa bulan selepas didedahkan dia menghamilkan dua banduan ketika dikurung di penjara wanita, selepas terbabit dalam hubungan seksual suka sama suka dengan orang lain yang dipenjarakan,” katanya.

Baca Juga: Golongan LGBT bimbang disalahkan, sanggup beratur panjang untuk Vaksin Cacar Monyet

Baca Juga: Hairan dari mana dapat air panas, penumpang ditegur selamba makan mi segera dalam tren